woensdag, 16. mei 2007 - 16:08

Onderzoek naar dode vrouw Plutolaan afgerond

Groningen

Het onderzoek naar de dood van de 19-jarige vrouw uit Groningen is afgerond. De 21-jarige man uit Groningen, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van zijn 19-jarige vriendin, heeft een bekennende verklaring afgelegd. De aanleiding voor zijn daad ligt in de relationele sfeer. De vrouw is door verstikking om het leven gebracht.

Het lichaam van de 19-jarige vrouw werd woensdagochtend 25 april levenloos in haar woning aan de Plutolaan aangetroffen. De politie startte direct een team grootschalige opsporing (TGO). De 21-jarige verdachte deed woensdagochtend zelf een melding bij de politie. Diezelfde middag is hij aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn vriendin. De man heeft verklaard na zijn daad het huis te hebben verlaten. Pas toen hij een paar uur later terug kwam in de woning, heeft hij de hulpverleningsdiensten ingeschakeld.

De verdachte is woensdag 9 mei voor de raadkamer van de rechtbank verschenen. De raadkamer heeft de gevangenhouding van de verdachte voor 90 dagen bevolen. Aan het politieonderzoek hebben 37 rechercheurs gewerkt. De politie maakt dossier op en stuurt dit naar het Openbaar Ministerie (OM). Het OM zal op termijn een datum vaststellen waarop de zaak inhoudelijk wordt behandeld.
Provincie:
Tag(s):