dinsdag, 25. september 2007 - 13:20

Onderzoek naar geluidservaring Schiphol

Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmer maakte dinsdag 25 september bekend dat er in de gemeente in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en het Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol (CROS) een onderzoek wordt gestart naar de geluidservaring rondom de luchthaven Schiphol. Onderzoeksbureau Motivaction International voert in opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en de CROS een onderzoek uit naar de geluidservaring gerelateerd aan het wonen en leven rondom Schiphol.

Inwoners van Noord- en Zuid-Holland worden gedurende een periode van twee jaar een aantal keren gevraagd naar hun ervaring met geluid in de woon- en leefomgeving. De antwoorden zullen worden meegenomen in de ontwikkeling van het Schipholbeleid.

De Wethouders Eilert – gemeente Uitgeest – en Bezuijen – gemeente Haarlemmermeer – zijn vanuit hun functie als vice-voorzitter van CROS en voorzitter van de werkgroep Hinderbeperking betrokken bij de evaluatie van het Schipholbeleid en de hinderbeperking rond Schiphol. Zij ondersteunen het onderzoek naar geluidservaring en hopen dat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden om met het onderzoek mee te doen.

Momenteel is Motivaction druk bezig met het werven van deelnemers voor het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):