maandag, 26. november 2007 - 14:35

Onderzoek naar onnatuurlijke dood vrouw

Almelo

De politie Twente doet onderzoek naar een vermoedelijk onnatuurlijke dood van een 80-jarige vrouw. Zes personen zijn het afgelopen weekend in verband met dit onderzoek aangehouden, twee van hen zitten nog vast. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Zaterdagmiddag 24 november jl. werd in een verpleegtehuis in Almelo een 80-jarige mevrouw dood aangetroffen. Uit een eerste onderzoek door een gemeentearts bleek dat de vrouw vermoedelijk op een onnatuurlijke wijze is overleden.

Een onderzoek werd gestart en in verband met dit onderzoek zijn in totaal zes personen aangehouden. Twee van hen, een 70-jarige man uit Maastricht en 49-jarige man uit Almelo zitten op dit moment nog vast.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft sectie op het lichaam van de vrouw verricht, dit om de doodsoorzaak en de omstandigheden die tot de dood hebben geleid te kunnen achterhalen. De definitieve uitslagen van dit onderzoek zijn op dit moment nog niet bekend.

Maandagavond laat het OM weten dat de twee verdachten (een 70-jarige man uit Maastricht en 49-jarige man uit Almelo) in opdracht van de officier van justitie vrijgelaten.

Onderzoek op dit moment wijst uit dat er onvoldoende aanwijzingen zijn voor de verdenking van moord danwel actieve levensbeëindiging op verzoek. De twee blijven verdacht van hulp bij zelfdoding. Voor dit feit kan geen voorarrest worden toegepast. Het onderzoek loopt wel door.
Provincie:
Tag(s):