vrijdag, 28. december 2007 - 19:24

Onderzoek naar tophandbal in Westelijke Mijnstreek

Geleen

De Provincie Limburg gaat samen met de gemeenten Sittard-Geleen en Beek onderzoeken of tophandbal in de Westelijke Mijnstreek mogelijk is. Dit werd vandaag bekend gemaakt tijdens een persconferentie tijdens de Limburgse Handbaldagen.

De bedoeling is ervoor te zorgen dat het handbal in Limburg weer op internationaal niveau komt. Dit past in de missie van NOC*NSF om een topsportklimaat in Nederland te creëren (Olympisch Plan 2028). Een haalbaarheidsonderzoek moet duidelijk maken in hoeverre, en onder welke voorwaarden tophandbal in Limburg mogelijk is. Joop Alberda en Frank van den Wall Bake voeren dit haalbaarheidsonderzoek uit.

Om de ambitie waar te maken, is een structuur nodig voor tophandbal in Limburg. Een structuur die als vruchtbare grond kan dienen voor handbal in Limburg op nationaal en internationaal niveau. Tophandbal kan daarin de aanjager en promotor zijn voor de breedtesport. Daarbij hoort een talentontwikkelingsplan gebaseerd op samenwerking met de regionale onderwijsinstituten. Onderdeel van de ambitie is een A-accommodatie in de gemeente Sittard-Geleen, waarvan het tophandbal en het onderwijs de hoofdgebruikers zullen zijn.

De gezamenlijke overheden hebben het initiatief genomen tot het haalbaarheidsonderzoek hiervoor. De gemeenten Sittard-Geleen en Beek en de Provincie Limburg hebben donderdag 27 december verkennende gesprekken gevoerd met handballers, oud-handballers, handbalverenigingen, handbalbond, onderwijsorganisaties en bedrijfsleven en gesproken over hun ambities. De uitkomst van deze gesprekken is dat de ambitie het onderzoeken waard is. In maart zal duidelijk zijn in hoeverre en onder welke voorwaarden het plan voor tophandbal in Limburg haalbaar is.
Provincie:
Tag(s):