dinsdag, 4. september 2007 - 0:25

Onderzoek naar verduistering in supermarkt afgerond

Beek

De districtsrecherche in Wijchen heeft een onderzoek afgerond naar verduistering danwel diefstal en/of heling van goederen bij een supermarkt in Beek. De politie startte twee weken geleden met het onderzoek, nadat er een aangifte over weggenomen goederen en verdwenen zegelrollen uit het bedrijf was binnengekomen.

Nader onderzoek wees uit dat gedurende langere tijd goederen aan de kassa niet werden afgerekend of aangeslagen. Tevens werden onterecht grotere hoeveelheden koopzegels meegegeven, dan wel weggenomen, die later werden ingeleverd tegen een geldbedrag. Dit laatste werd ook gedaan bij supermarkten in Malden en Mook.

In totaal zijn in het politieonderzoek negen personen als verdachte gehoord. Het blijkt te gaan om medewerkers van de supermarkt, ex-medewerkers en klanten. Een aantal van deze verdachten heeft een bekennende verklaring afgelegd. Proces-verbaal wordt opgemaakt en verzonden naar het Openbaar Ministerie. De verdachten zijn in vrijheid gesteld in afwachting van de vervolgstappen van justitie.

In het onderzoek hebben de recherche van het district Tweestromenland en Team Groesbeek nauw samengewerkt.
Provincie:
Tag(s):