zaterdag, 7. juli 2007 - 11:53

Onderzoeksinstituut FESTpv naar Avantis

Heerlen

Onderzoeksinstituut FESTpv heeft vrijdag met de ondertekening van een letter of intent de komst naar het bedrijvenpark Avantis bevestigd. FESTpv doet onderzoek naar silicium, een grondstof voor zonneceltechnologie. De komst van FESTpv betekent een verdere uitbreiding van het energiecluster in Heerlen-Aachen, zo meldt de gemeente Heerlen.

De onderzoeksinstellingen ECN, ISC en de bedrijven Solland Solar, Econcern, Rena Sondermaschinen en Scheuten Solar tekenden de intentieverklaring om gezamenlijk een nieuw onderzoeksinstituut op te richten onder de naam FESTpv. Wethouder Riet de Wit is trots: “De ondertekening van de letter of intent is een nieuwe mijlpaal in de versterking van onderzoek naar en de productie van nieuwe vormen van energie in onze regio.�

AVANTIS Science and Business Park is een grensoverschrijdend duits-nederlands bedrijvenpark. De ligging in de Euregio Maas-Rhein, tussen Aken en Heerlen biedt ondernemingen en beleggers uitstekende mogelijkheden met bijzondere kansen op de markt. Betrokken partijen streven ernaar de aanwezige productie van en onderzoek naar nieuwe energie in de Euregio verder te versterken en te vergroten in een inspirerende omgeving voor ondernemers, onderzoekers en studenten.
Provincie:
Tag(s):