zaterdag, 17. november 2007 - 9:03

Ondeugende opa gepakt voor tanken zonder te betalen

Breda

De politie heeft vrijdag rond 18.00 uur een 77-jarige inwoner van Beerse (B) aangehouden voor het tanken zonder betalen. De man had al drie keer eerder op het tankstation langs de rijksweg A16 ter hoogte van de Belgische grens in de gemeente Breda getankt zonder te betalen.

Hij is na overleg met de Officier van Justitie heengezonden met een dagvaarding en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Een oplettende pompbediende zag dat het voertuig was voorzien van een kenteken dat te boek stond als 'doorrijder'. In het verleden was dit al drie keer gebeurd. De pompbediende schakelde de pomp uit en verzocht de man binnen te komen en waarschuwde de politie. De man verklaarde dat hij in een krant in Nederland had gelezen dat je voor dit vergrijp niet vervolgd zou worden.

Ook merkte hij op dat hij was getrouwd met een 23-jaar jongere vrouw en 'dan word je een beetje ondeugend'. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor diefstal c.q. verduistering. Hij heeft de openstaande schuld van 381,24 euro direct betaald.
Provincie:
Tag(s):