donderdag, 30. augustus 2007 - 16:55

Ongeval kost jonge Purmerender het leven

Monnickendam

De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van een ernstig verkeersongeval woensdagmiddag op de Oosterweg in Monnickendam. Een 19-jarige Purmerender is hierbij om het leven gekomen en de 16-jarige bijrijder is gewond geraakt.

De 19-jarige jongeman reed woensdagmiddag rond 17.09 uur over de Oosterweg in de richting van de Kloosterdijk. Bij het inhalen van een tractor ging het mis. De autobestuurder heeft vermoedelijk met te hoge snelheid de tractor willen inhalen.

De 25-jarige tractorbestuurder uit Monnickendam wilde linksaf slaan en stuurde in op het moment dat de auto hem links passeerde. De rechterkant van de auto raakte het linkervoorwiel van de tractor, waardoor de auto in de berm terechtkwam en zich om een boom krulde. De 19-jarige bestuurder is vermoedelijk op slag overleden.

De 16-jarige bijrijder uit Monnickendam wist zelfstandig uit de auto te komen en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De traumahelicopter is ter plaatse gekomen maar het traumapersoneel kon niets meer betekenen voor de bestuurder. De brandweer heeft het dodelijke verongelukte slachtoffer uit de auto gehaald.
Provincie:
Tag(s):