zondag, 11. november 2007 - 16:22

Ongevallen op A28 door hevige hagelbuien

Spier

Een glad wegdek door een hevige hagelbui veroorzaakte vanmiddag omstreeks 14.15 uur op de A28 ter hoogte van Spier in Drenthe meerdere ongevallen. In beide richtingen waren in totaal ongeveer 16 personenauto’s bij de ongevallen betrokken.

Twee personen werden ernstig gewond naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht en ongeveer zes peronen raakten licht gewond. De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) stelt een onderzoek in naar de ongevallen.

In de richting Hoogeveen waren elf personenauto’s bij verschillende ongevallen betrokken. Een auto werd geraakt en via de vangrail in de berm gelanceerd. Het voertuig kwam acht meter verderop zijdelings tegen een boom tot stilstand. Twee inzittenden werden ernstig gewond naar een ziekenhuis overgebracht. Vanaf de afrit Dwingelo is de gehele rijbaan richting Hoogeveen afgesloten. Vanaf Groningen is een omleiding richting Heerenveen ingesteld. De stremming kan hier nog enige tijd duren.

In de richting Assen waren vijf auto’s betrokken bij drie ongevallen. Eén van de wagens belandde op zijn kop in de greppel. Twee der inzittenden zijn ter observatie overgebracht naar een ziekenhuis. Richting Assen is de weg sinds 15.40 uur weer vrij gegeven.
Provincie:
Tag(s):