woensdag, 25. juli 2007 - 6:16

Onkruidbestrijdingsproef in Amsterdam Noord

Amsterdam

Amsterdam Noord start deze maand met een proef om onkruid effectiever te bestrijden. Tot nu toe wordt het onkruid in Noord met de borstelmachine en de borstelmaaier bestreden. Deze maand start het stadsdeel een proef met twee andere manieren van onkruid bestrijden

De eerste methode bestaat uit een bestrijdingsmethode met heet water, de tweede proef bestaat uit een methode met selectief gebruik van chemische middelen.

Reden van de proef is dat veel inwoners van Noord vinden dat er nog te veel onkruid staat in de straten. Zij gingen daarom zelf aan de slag met speciale middelen. Zelf wieden of spuiten is nu niet meer nodig.

De proef moet duidelijk maken welke methode het meest effectief is tegen onkruid. Daarnaast worden de kosten en de milieubelasting van de bestrijding vergeleken. De proef vindt in zes buurten plaats. In de Vogelbuurt wordt het onkruid bestreden met heet water (WAVE-methode), in Tuindorp-Buiksloot past men de chemische (DOB-) methode toe, net als op de Purmerweg/Volendammerweg en de Meteorenweg.

Deze methode wordt streng gecontroleerd voor het behoud van het milieu. In de rest van Noord blijven de medewerkers de huidige borstelmethode gebruiken.
Provincie:
Tag(s):