vrijdag, 31. augustus 2007 - 19:52

Online hulp na seksueel geweld

Amsterdam

Sinds donderdag 30 augustus 2007 kunnen jongeren tussen de 14 en 18 jaar die (eenmalig) slachtoffer zijn van seksueel geweld, gratis online therapie volgen. Deze behandelmethode is een initiatief van de Rutgers Nisso Groep, kenniscentrum seksualiteit, in samenwerking met Interapy, toonaangevend instituut op het gebied van psychologische behandeling via internet.

Uit onderzoek van de Rutgers Nisso Groep in 2005 blijkt dat 16,3 % van de meisjes en 4,4 % van de jongens te maken heeft gehad met onvrijwillige seksuele handelingen, variërend van onvrijwillig zoenen tot onvrijwillige geslachtsgemeenschap.

Voor jongeren is een gratis online behandeling toegankelijk en dus laagdrempelig. Jongeren met negatieve seksuele ervaringen zoals aanranding, verkrachting en 'hands-off delicten' als exhibitionisme, voyeurisme en internet seks kunnen zich aanmelden op www.interapy.nl.
Als de online behandeling niet verantwoord lijkt, wordt andere passende hulp gezocht.
De behandeling is ontwikkeld dankzij subsidie van Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving en het Innovatiefonds Zorgverzekeraars.
Categorie:
Tag(s):