zondag, 26. augustus 2007 - 11:55

Onno Hoes: "Brabants Volkslied van Guus Meeuwis"

Eindhoven

Onno Hoes vindt dat het nummer 'Brabant' van Guus Meeuwis als Brabants volkslied moet worden verkozen. De provinciebestuurder van de VVD zegt dat in zijn weblog op de site van de provincie.

"Is er een mooier lied dan het lied "Brabant" van Guus Meeuwis? De campagne om het lied tot volkslied te verheffen is gisteren gestart. Albert Verlinde en ik kregen een email met het verzoek de campagne te steunen. En natuurlijk doen we dat, want er is geen lied dat beter vertolkt, in hedendaags Nederlands, hoe wij ons voelen. Niet wij als bekende Brabanders, niet wij vanuit ons vakgebied maar gewoon wij als oer-Brabanders. En daar gaat dit lied over. Ken je die beelden van het concert van Guus in het PSV stadion met vendeliers en harmonie? Ik ben er heel eerlijk in: dat is voor mij Brabant en daar ben ik trots op!", aldus Hoes.

Ook begint het bij de man van Showbizzman Albert Verlinde het een beetje de keel uit te hangen, dat allerlei hooggeleerden in de krantenkolommen blijven discussieren dat het lied tot volkslied moet worden verkozen.

Hoes: "Want het lied is dit zus en niet zo, dit woord is verkeerd en had hij dat niet beter anders kunnen zeggen? Nee dus, en niet zo eigenwijs doen want niemand heeft een beter en mooier en veelsprekender nummer dan Guus Meeuwis kunnen schrijven.

En het mooiste van alles is dat het niet een overheid is die een lied voorschrijft maar dat dit volks-lied gewoon door het volk gekozen wordt. Dus vraag niet aan onze Commissaris om het te verheffen tot Volkslied maar gebruik het gewoon, altijd en overal. En dan gebruiken wij op het provinciehuis het ook gewoon, zonder discussie in commissies en colleges. Gewoon doen!"
Provincie:
Tag(s):