woensdag, 11. april 2007 - 16:29

Ontbijtgewoonten bij 4 -12 jarigen onder de loep

Eindhoven

De GGD Eindhoven voert vanaf 13 april onderzoek uit naar het ontbijtgedrag van kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Ouders/verzorgers wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen over de ontbijtgewoonten van het kind en de ouders/verzorgers zelf. Verder komen vragen aan bod over de ‘ontbijtschool’, een nieuwe voorziening van de gemeente en de campagne ‘De Familie Lekkerbek in Balans’. Het onderzoek neemt ongeveer 2 maanden in beslag.

Diverse onderzoeken tonen aan dat kinderen steeds vaker naar school gaan zonder ontbijt of terwijl ze amper hebben gegeten. In dit onderzoek komen specifieke aspecten aan bod waar nog niet veel over bekend is, zoals de reden van het niet ontbijten, de gezinssamenstelling tijdens het ontbijt, kennis en houding van de ouders ten aanzien van het ontbijt en locatie en tijdsduur van het ontbijt.

Daarnaast wordt gekeken of er behoefte is aan de zogeheten ontbijtschool die wordt verzorgd door het Sportbedrijf De Karpen van de gemeente Eindhoven. Ook de bekendheid van de campagne ‘De Familie Lekkerbek in Balans’ wordt onderzocht.
Provincie:
Tag(s):