dinsdag, 23. oktober 2007 - 9:40

Onthulling straatnaambord Rolling Stonesstraat

Nijmegen

Eind oktober 2007 wordt het nieuwe voorzieningenhart De Ster in de wijk Visveld in Lent in gebruik genomen. Ter gelegenheid hiervan wordt dinsdag 30 oktober het straatnaambord van de Rolling Stonesstraat onthuld.

Dit bord werd afgelopen zomer door de in Nijmegen optredende Rolling Stones gesigneerd, en krijgt dinsdag een centrale plek in het voorzieningenhart.

Voorzieningenhart De Ster is het nieuwe onderkomen van kindercentrum De Goudwinde, basisschool Het Talent en het consultatiebureau. Daarnaast wordt het een plek waar de wijkbewoners kunnen sporten en evenementen kunnen bezoeken.

Afgelopen zomer gaven de Rolling Stones een concert in het Goffertpark in Nijmegen. Voorafgaand aan het concert signeerden ze het naambord van de naar hen vernoemde straat in de wijk Visveld in Lent. Aangezien de Rolling Stonesstraat op een steenworp afstand van het voorzieningenhart ligt, vond het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen het gepast om het gesigneerde straatnaambord een prominente plek in de Ster te geven. Op deze manier kunnen alle wijkbewoners het bord van dichtbij bewonderen.

Vooruitlopend op de officiële opening van De Ster op zaterdag 12 april 2008 onthult burgemeester Thom de Graaf daarom op dinsdag 30 oktober het straatnaambord. Samen met de leerlingen van basisschool Het Talent onthult de burgemeester daarna ook een door hen gemaakt mozaïek dat de vorm heeft van een hart. Dit krijgt net als het straatnaambord een mooie plaats in de centrale hal van De Ster.
Provincie:
Tag(s):