dinsdag, 13. november 2007 - 16:49

Ontmoetingsplein in Westdorpe

Westdorpe

Maandag 12 november vond er in basisschool ‘De Kreeke’ een informatieavond plaats over het te realiseren ontmoetingsplein en de verkeerssituatie rondom basisschool ‘De Kreeke’.Het schoolplein krijgt meer de vorm van een ontmoetingsplein met voor de bovenbouw een panna (straatvoetbal)veld, klimrek en een groot dam- of schaakbord.

Er komt ook een tribune met lichtmasten er omheen, zodat het ook later op de dag een ontmoetingsplein blijft. Voor de onderbouw blijft de zandbak en komt er een soort van Teletubbie eiland.

Na oplevering van het plein, medio april 2008, start de verkeersproef. Om een veiligere en betere doorstroming te creëren, wordt de éénrichtingssituatie in de Vlietstraat omgedraaid. In de Vlietstraat en de Wilhelminastraat komen kiss&ride zones om de doorstroming in de ‘spitsuren’ te versnellen. Dan wordt aan de ouders gevraagd om hun kinderen via de Beatrixstraat en Wilhelminastraat te brengen om vervolgens via de Singel weer weg te rijden.

Na ongeveer een jaar wordt de proef geëvalueerd. DoelstellingenMet de nieuwe plannen wil de gemeente samen met de basisschool de volgende doelstellingen realiseren:

- een helder en transparant gebied
- duidelijkere en veiligere verkeerssituatie
- multifunctionele verblijfsruimten
- sociale veiligheid vergroten
- verbinden van onder- en bovenbouwplein
Provincie:
Tag(s):