vrijdag, 7. september 2007 - 19:35

Ontsnapte gedetineerde opgepakt

Vrijdagmiddag is na een grote politie-actie waarbij o.a. een politiehelikopter werd ingezet, een 25-jarige ontsnapte gedetineerde opgepakt. De man was met twee begeleiders omstreeks 13.00 uur voor een medische behandeling bij het Jeroen Boschziekenhuis aan de Hervensebaan in 's-Hertogenbosch. Op het moment dat de begeleiders met de gedetineerde bij het ziekenhuis aankwamen, wist de man te ontsnappen. Hij vluchtte aan de kant van het verzorgingshuis "De Herven" door de sloot weg. Zijn begeleiders wisten hem niet meer te achterhalen.

De verdachte zat vast voor het plegen van inbraken en was niet vuurwapengevaarlijk. De gewaarschuwde politie zette een politiehelikopter, zeven surveillance-eenheden, meerdere motorrijders en een politiehond in.

Zij kreeg tijdens de actie veel tips van bewoners die de man mogelijk hadden zien lopen. Uiteindelijk traceerden de agenten de man in de achtertuin van de woning van zijn vriendin aan de Aartshertogenlaan in 's-Hertogenbosch. Hij bleek bij aankomst van de politie aan de achterzijde van de eerste verdieping naar beneden te zijn gesprongen. Aan de achterzijde van de tuin geposteerde agenten hielden hem daar aan. Hij is inmiddels weer overgebracht naar de PI Nieuw Vosseveld in Vught.
Provincie:
Tag(s):