vrijdag, 22. juni 2007 - 9:01

Ontvoering in verband met eerwraak

Amsterdam

In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 juni en op dinsdag 19 juni hebben rechercheurs van de dienst Regionale Recherche twee mannen aangehouden op verdenking van ontvoering cq gijzeling van een 22-jarig Pakistaans meisje. De twee mannen, een 49-jarige stiefvader en een 21-jarige oom hadden met geweld het slachtoffer bij haar vriend weggehaald en mee teruggenomen naar haar ouderlijk huis.

In de woning werd het slachtoffer aangetroffen met haar stiefvader. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis en de stiefvader is aangehouden. Het slachtoffer had al enige tijd een relatie met haar 19-jarige Indiase vriend. Haar familie had inmiddels voor haar een man gevonden in Pakistan en zij zou uitgehuwelijkt worden. Onder geen beding mocht zij samenleven of in het huwelijk treden met een man uit India. In het ziekenhuis werden enige kneuzingen geconstateerd waarna het slachtoffer na behandeling op een geheim adres werd ondergebracht.

De 21-jarige oom is dinsdag 19 juni aangehouden en wordt vrijdag 22 juni voorgeleid. De stiefvader is na zijn voorgeleiding heengezonden op voorwaarde dat hij geen contact met het meisje zal zoeken.

De melding die via het meldpunt Etnisch Politiewerk, een meldpunt voor slachtoffers van eerwraak in Den Haag binnenkwam bij de Amsterdamse recherche was de aanleiding voor het onderzoek in deze eerwraak zaak. De dienst Regionale Recherche van politie Amsterdam-Amstelland heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):