woensdag, 27. juni 2007 - 8:48

Ontwerp Dynamo wint Dirk Roosenburgprijs

Eindhoven

Het Eindhovense architectenbureau DiederenDirrix heeft de tweejaarlijkse architectuurwedstrijd van Eindhoven gewonnen voor het ontwerp van de nieuwbouw van jongerencentrum Dynamo. Bert Dirrix kreeg de Dirk Roosenburgprijs 2007 afgelopen vrijdag uitgereikt door wethouder Mary Fiers.

De publieksprijs ging naar het ontwerp van de woning in de Johanna van Rochefortstraat van architect Michael Urlings. Het ontwerp kreeg 281 van de 801 stemmen.

De prijs is bedoeld om architecten te stimuleren om tot de verbeelding sprekende gebouwen voor Eindhoven te ontwerpen. De naam van Dirk Roosenburg is aan de prijs verbonden als eerbewijs, vanwege het nadrukkelijke architectonische stempel dat hij op de stad heeft gedrukt. Zijn naam als architect is namelijk verbonden aan belangrijke gebouwen zoals de Witte Dame, de Lichttoren, het voormalige NatLab, het luchthavengebouw en het ROC Frederiklaan.

Eerdere winnaars zijn onder andere Centrum Blixembosch, Vertigo, het faculteitsgebouw bouwkunde van de TU/e en het kantoren/ appartementencomplex Baekelandplein.
Provincie:
Tag(s):