woensdag, 16. mei 2007 - 11:25

Onwelwording door dampen weekmaker

Waarder

Diverse hulpdiensten waaronder de politie en de brandweer zijn dinsdagavond rond 20.00 uur in actie gekomen na een melding dat een 59 jarige vrachtwagenchauffeur uit Norderstedt (Dld) op de A12 onwel was geworden.

Wel zag hij kans om zijn tankwagen te parkeren op de carpoolplaats aan de Molendijk onder aan de A12. Ook twee agenten die als eerste ter plaatse kwamen, kregen het gevoel van misselijkheid en prikkelende ogen. De chauffeur werd voor onderzoek overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. De agenten behoefden na controle door ambulancepersoneel terplaatse niet voor verder onderzoek naar een ziekenhuis.

De tankauto was leeg en had een weekmaker vervoerd die vooral wordt gebruikt voor het verdunnen van kunststoffen. Deze stof valt niet onder de categorie gevaarlijke stoffen. Er is van bekend dat het in ademen van dampen misselijkheid en prikkeligheid van de luchtwegen kan veroorzaken. Vermoedelijk waren vrijgekomen en in de cabine terechtgekomen dampen er dan ook de oorzaak van dat de chauffeur onwel werd. Na deze vaststelling en de vaststelling dat er geen dampen meer werden gemeten werden alle veiligheidsmaatregelen opgeheven.
Provincie:
Tag(s):