zondag, 26. augustus 2007 - 16:56

Ook Heerenveen geen probleem voor Ajax

Ajax heeft ook het tweede competitieduel met een ruime zege weten af te sluiten. SC Heerenveen, dat aantrad zonder Afonso Alves, werd met een 4-1 aan de kant gezet.

Ajax begon goed aan het duel in de Arena. Hedwiges Maduro schoot al binnen de minuut op de paal. De thuisploeg domineerde vervolgens de wedstrijd totdat Miralem Sulejmani in de 27ste minuut de Friezen op voorsprong zette. De aanvaller profiteerde van een misser van Jaap Stam en passeerde doelman Maarten Stekelenburg: 0-1.

Heerenveen leek met een voorsprong te gaan rusten, maar Ajax boog de achterstand alsnog om. In de 44ste minuut was het Luis Suárez die scoorde en enkele minuten later kopte Thomas Vermaelen de 2-1 binnen.

Na de rust gooiden de Amsterdammers het duel al snel op slot. Robert Schilder kwam in de 53ste minuut alleen voor Heerenveen-doelman Brian Vandenbussche: 3-1. Vijf minuten later was het definitief over en sluiten voor de ploeg van Gertjan Verbeek. Suárez scoorde, uit een volley, zijn tweede doelpunt van de middag en bepaalde zo de eindstand op 4-1.
Categorie:
Tag(s):