dinsdag, 26. juni 2007 - 20:57

Ook in Hoogeveen eerbetoon aan veteranen

Hoogeveen

Veteranendag wordt dit jaar voor het eerst ook herdacht en gevierd in de gemeente Hoogeveen. Vrijdag 29 juni, Nationale Veteranendag, is er een eerbetoon aan alle veteranen in ons land en in het bijzonder de veteranen uit de omgeving van Hoogeveen.

De opening van Veteranendag in Hoogeveen is vrijdag 29 juni om 15.30 uur voor het gemeentehuis van Hoogeveen. Iedereen kan hierbij aanwezig zijn. Bij het monument spreekt burgemeester Willem Urlings zijn welkomstwoord uit. Daarna legt hij een bloemstuk bij het monument en worden er twee minuten stilte in acht genomen. Voor wie dit wil is er gelegenheid om ook een bloemstuk of krans bij het monument te leggen. Bij de opening staan er vier verschillende oorlogsvoertuigen voor het Compagnieshuis. Na de officiële opening gaan de genodigde veteranen naar de Grote Kerk voor een samenzijn en een concert van het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor.

De Nederlandse Veteranendag is een eerbetoon aan onze ruim 140.000 veteranen. Het merendeel is ex-militair en is ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in Nederlands-Indië, Korea of voormalig Nederlands Guinee. Er komen ook steeds meer jonge veteranen. Dit zijn (ex)militairen die hebben deelgenomen aan vredesmissies zoals in Libanon, Cambodja, op de Balkan, Irak en Afghanistan.

Sinds 2005 laat Nederland haar veteranen haar erkenning voor hun werk blijken met de Nederlandse Veteranendag. Vanaf dit jaar mag er de hele dag gevlagd worden.
Provincie:
Tag(s):