woensdag, 22. augustus 2007 - 13:50

Ook 'Oogje in het zeil' in Rijssen en Raalte

Deventer

De oogartsen van het Deventer Ziekenhuis houden vanaf 28 september iedere vrijdag spreekuur in Rijssen. In Raalte worden maandelijks diabetescontroles gedaan. Vanaf 7 september verricht een optometrist van het Deventer Ziekenhuis in Rijssen iedere vrijdag controles voor o.a. patiënten met glaucoom en patiënten die een staaroperatie hebben gehad. Vanaf de 28e komt daar een oogarts bij.

De Deventer oogartsen mevrouw Metzelaar-Blok en de heer Dijkman zullen wekelijks een volledig spreekuur op de poli Rijssen draaien. Hiervoor is in Rijssen een complete onderzoeksunit neergezet. Verwacht wordt dat jaarlijks enkele honderden patiënten uit de regio het spreekuur zullen bezoeken. Bij succes zal het aantal dagdelen waarop spreekuur wordt gedaan worden uitgebreid. De polikliniek in Rijssen zit aan de Huttenwal 31.

Raalte
Op de polikliniek in Raalte worden sinds kort screeningen voor diabetespatiënten gedaan. Omdat diabetes mellitus op termijn complicaties van het oog kan geven, is het belangrijk dat deze patiënten periodiek (meestal eenmaal per 1 a 2 jaar) hun ogen laten nakijken. De screening vindt plaats door een optometrist die spleetlamponderzoek gebruikt. Verwijzing geschiedt door de huisarts. Ook in Raalte wordt nagedacht over een mogelijke uitbreiding van spreekuren, door zowel de oogarts als de optometrist.
Provincie:
Tag(s):