woensdag, 15. augustus 2007 - 15:00

Ook skimfraude bankpassen in Zwolle

Zwolle

In de laatste week van juli en de eerste week augustus zijn in een of meerdere winkels in Zwolle ongemerkt diverse betaalpassen van klanten gekopieerd. Criminelen hebben op nog onbekende wijze kans gezien ongemerkt de betaalapparatuur bij de kassa (pinautomaten) dusdanig te manipuleren waardoor de gegevens van de passen werden gekopieerd. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Deze vorm van criminaliteit wordt ook wel skimmen of skimming genoemd. Voor zover nu bekend zijn bij tientallen personen verschillende bedragen van de rekening geschreven.

Aangifte bij de bank
Diverse gedupeerden merkten afgelopen week, toen zij geld probeerden op te nemen, dat de kredietlimiet was bereikt en onbekenden geld van hun rekening hadden opgenomen. Ook werden verschillende mensen geconfronteerd met een geblokkeerde pinpas. In dit geval had de bank de pas preventief geblokkeerd. Men dient in het geval van skimmen aangifte te doen bij de bank en niet bij de politie. De banken zullen hierna gezamenlijk aangifte doen bij de politie.

Mailadres politie
Om wel inzicht te krijgen in de omvang en de details in deze zaak heeft de politie een speciaal mailadres; bankpas@ijsselland.politie.nl in het leven geroepen. Gedupeerden worden verzocht via dit mailadres de
volgende gegevens aan te leveren:
- Personalia van de aangever
- Bank- en rekeningnummer
- Locatie en data waar geld is opgenomen/gepind
- Totale bedrag dat werd opgenomen
- Eventuele bijzonderheden
- Waar de pas gekopieerd is (indien bekendgemaakt door de
bank)
Provincie:
Tag(s):