donderdag, 6. september 2007 - 15:13

Oorzaak besmetting met E.Coli na onderzoek vastgesteld

Hoofddorp

Het waterleidingbedrijf PWN maakte op donderdag 6 september bekend dat na een grondige inspectie van het gehele drinkwatersysteem duidelijk is geworden waardoor de E.Coli besmetting in het drinkwater werd aangetroffen. Het bedrijf voorziet middels dit drinkwatersysteem de Haarlemmermeer en Zuid-Kennemerland van drinkwater. In mei van dit jaar werd de bacterie in het water aangetroffen waardoor vele huishoudens een week zonder schoon water moesten doorbrengen.

PWN is de afgelopen maanden op zoek geweest naar mogelijke oorzaken. Direct na het constateren van de besmetting in een drinkwaterkelder in Hoofddorp is de betreffende drinkwaterkelder buiten het leveringsproces genomen en droog gezet. De oorzaak bleek een klein scheurtje te zijn waardoor regenwater druppelsgewijs in de betreffende drinkwaterkelder terecht kon komen. Het regenwater was verontreinigd. Het scheurtje en de voeg zijn inmiddels gerepareerd.

Het bedrijf PWN heeft besloten de dakbekleding van de drinkwaterkelder aan te passen. Het met groen begroeide dak zal worden vervangen door een tegeldak. Het broedseizoen is voorbij en de werkzaamheden kunnen daraom snel beginnen.

In mei dit jaar moesten 180.000 aansluitingen in genoemde regio preventief handelen en het drinkwater voor consumptie koken.
Provincie:
Tag(s):