dinsdag, 13. november 2007 - 15:20

Op ontdekkingsreis met ‘Aleida in Almelo’

Almelo

Dinsdagmiddag, 13 november is om 15.30 uur in het Louise van Haeftenplantsoen de opening van ‘Aleida in Almelo’, een kunstwerk van Ellamarthe Debeij. Aleida in Almelo is gemaakt in het kader van Kwartier, een project van de Gemeente Almelo waarbij jonge kunstenaars een kunstwerk realiseren op een zelfgekozen plek in de openbare ruimte. Per jaar zijn er maximaal vier Kwartieren.

Ontdekkingsreis
De locatie die Ellamarthe Debeij heeft gekozen voor haar tijdelijke kunstwerk ligt niet in het centrum van Almelo, in tegenstelling tot de meeste andere projecten in het kader van Kwartier. Aleida in Almelo vindt plaats in het Louise van Haeftenplantsoen in de Almelose wijk De Riet.

Met Aleida in Almelo haalt Ellamarthe Debeij herinneringen op aan haar jeugd, toen ze vaak met haar tante in het park ging wandelen. De werken die onderdeel zijn van het project zijn vaak subtiel en soms nadrukkelijk aanwezig. De bezoekers van het plantsoen worden uitgenodigd mee te gaan op ontdekkingsreis.

Etsen
Ellamarthe Debeij exposeert ook etsen, foto’s en een film van het project in Dienstencentrum De Riet in de Plompstraat 6 in Almelo. Het project Aleida in Almelo duurt nog tot en met maandag 31 december.
Provincie:
Tag(s):