donderdag, 20. september 2007 - 8:13

Op Voeten en Fietsen naar School

Delft

Donderdag vindt de jaarlijkse actiedag ‘Op Voeten en Fietsen naar School’ plaats, een initiatief van Veilig Verkeer Nederland. Op deze dag vraagt de gemeente Delft, samen met Stadsgewest Haaglanden en Veilig Verkeer Nederland aan ouders om hun kinderen lopend of fietsend naar school te laten gaan.

Op die manier wordt aandacht gevraagd voor een verkeersveilige schoolomgeving en route naar school. Een schoolomgeving zonder rijdende en parkerende auto’s is immers een stuk rustiger en veiliger voor de kinderen.

In Delft is dit jaar het thema: "spring uit de auto en jump naar school". Op het schoolplein van de Oostpoortschool aan het Oosteinde en de Nieuwelaan wordt er 's morgens vòòr school begint een “jump� gehouden.

Bij de Jan Vermeerschool worden op beide locaties (het Raam en de Maria Duijstlaan) door verkeersouders (ouders die op school het thema verkeer en verkeersveiligheid op de agenda zetten) de “10 gouden regels voor een veilige schoolomgeving� uitgedeeld. Er worden daarnaast nieuwe verkeersouders geworven. Verder wordt op de Gabriëlschool, de Bonte Pael en het Mozaïek ook aandacht besteed aan deze dag.

Het Stadsgewest Haaglanden organiseert een stickeractie. Als een kind lopend of fietsend naar school komt, krijgt hij een sticker. De school met de meeste stickers in Haaglanden wint een prijs.
Provincie:
Tag(s):