donderdag, 22. februari 2007 - 23:09

Opdam kopt AZ naar volgende ronde

AZ heeft in een zinderende partij de volgende ronde in het UEFA Cup-toernooi bereikt. De Alkmaarders speelden in het eigen DSB Stadion met 2-2 gelijk. De uitwedstrijd eindigde ook in een remise. Toen werd het 3-3.

Na 45 minuten voetbal leek AZ geen aanspraak meer te kunnen maken op de achtste finales van de UEFA Cup. Fenerbahce kwam via Tumer op voorsprong in de 21-ste minuut, dit op aangeven van oud-PSV'er Mateja Kezman.

De eerste nederlaag in 27 wedstrijden leek zich aan te dienen voor de ploeg van Louis van Gaal. Het doemscenario voor de Alkmaarders werd nog groter na de 2-0 van Alex.

Van Gaal greep echter in de rust in om het tij te doen keren. AZ begon aanvallend aan het duel met Fenerbahce. Zo speelde de Alkmaarse vereniging met de spitsen Koevermans, Arveladze en Dembélé voorin. Van Gaal bracht de tweede helft echter nog twee aanvallend ingestelde spelers binnen de lijnen. Martens kwam voor Boukhari, terwijl de controlerende middenvelder Molhoek werd vervangen door Julian Jenner.

De tactische wijzigingen in het elftal van AZ werden in de 57-ste minuut beloond door een doelpunt van Martens. Barry Opdam bracht het DSB Stadion in extase, nadat hij een fraaie vrije trap van Jenner achter doelman Demirel wist te koppen.