maandag, 24. september 2007 - 11:31

Opel Antara Van, primeur op BedrijfsautoRai

Amsterdam

Opel presenteert op de The European Road Transport Show (TERTS) de Antara Van, een bedrijfswagen op basis van de succesvolle Opel Antara die dit jaar op de Nederlandse markt verscheen. De Antara Van is een primeur op de TERTS, in Nederland beter bekend als BedrijfsautoRAI, die van 25 oktober tot en met 3 november 2007 in Amsterdam plaatsvindt.

Met de Antara Van biedt Opel het ideale voertuig voor de ondernemer die op zoek is naar een stijlvolle, representatieve SUV met een sportief design die tevens is in te zetten als functionele bedrijfswagen. Het is een model dat het uiterlijk en de rijeigenschappen van een stoere SUV combineert met de laadruimte en veelzijdigheid van een bedrijfswagen.

Onder de dynamisch ogende zelfdragende carrosserie van de Antara Van gaat een functioneel karakter schuil. Zijn intelligente vierwielaandrijving zorgt tegelijkertijd voor een uitstekende rijdynamiek. De auto kenmerkt zich verder door een hoge zitpositie, een grote bodemvrijheid, grote wielen en robuuste beschermingselementen. De extra laadruimte werd gecreëerd door de achterbank te verwijderen en een tussenschot te plaatsen. Met een laadvermogen van maximaal 760 kg en een laadvloer van meer dan 1,70 meter lang biedt de Antara Van voldoende laadmogelijkheden voor de moderne ondernemer.

De Opel Antara Van is voorlopig alleen leverbaar met een 2,0-liter common-rail turbodieselmotor van 110 kW/150 pk, een krachtbron die standaard met een Diesel Partikel Filter (DPF) is uitgerust. Naar keuze is deze 2.0 CDTi leverbaar met een handmatig bediende vijfversnellingsbak of een vijftrapsautomaat met ActiveSelect-schakelfuncties.

Andere standaard veiligheidsvoorzieningen zijn Hydraulic Brake Assist (HBA), Active Rollover Protection (ARP) en Descent Control System (DCS). Verder kan de Antara Van ook uitgerust worden met Trailer Stability Assist (TSA), dat slingerbewegingen van een eventuele aanhangwagen of caravan helpt voorkomen. Het TSA-systeem is een nuttige aanvulling, aangezien er in dit segment bedrijfsauto’s vaak gebruik wordt gemaakt van een aanhanger. De Opel Antara Van blinkt bovendien uit door zijn hoog maximaal toelaatbaar aanhanggewicht en kan daardoor uitstekend als trekauto fungeren.

De Opel Antara Van is tijdens de BedrijfsautoRAI te zien op de Opel-stand in de Amstelhal. Het model is leverbaar in de uitvoeringen Enjoy en Cosmo. De prijzen zullen tijdens de tentoonstelling bekend worden gemaakt. De Antara Van staat samen met de andere modellen uit het uitgebreide bedrijfswagenprogramma van Opel, zoals de Astra Van, de Combo, de Movano, de Vivaro en de Zafira Van op de stand van Opel.
Categorie:
Tag(s):