maandag, 10. september 2007 - 9:47

Opel geeft 'Recycle Bonus' op zeer oude auto's

Breda

Opel in Nederland is vanaf 10 september een milieucampagne begonnen die tot doel heeft om zeer oude, vervuilende auto’s uit het verkeer te halen en de aanschaf van een nieuwe, schonere Opel bereikbaar te maken. Kern van de campagne is de Recycle Bonus.

Klanten ontvangen deze bonus van € 2.500,- ongeacht de leeftijd of de staat van de auto, bij aankoop van een nieuwe Opel (bij aankoop Agila of Corsa bedraagt de Recyclebonus € 1.250,-). Voorwaarde is dat de dealer de oude auto daadwerkelijk laat slopen en dat hij dus uit het Nederlandse verkeer wordt gehaald.

Met deze campagne wil Opel zich inspannen om schonere, nieuwe auto’s bereikbaar te maken voor de Nederlandse consument. Doordat deze auto’s zijn voorzien van de nieuwste technologie zijn ze vrijwel altijd schoner dan vergelijkbare modellen van vele jaren oud en in vele gevallen ook zuiniger in gebruik.

Uit onderzoek dat Opel onlangs heeft laten uitvoeren door MeMo2 blijkt dat mensen zich zorgen maken om het milieu, maar dat zij ook auto willen blijven rijden. Ook blijven met name jongeren en vrouwen in hun (zeer) oude auto rijden terwijl zij zich realiseren dat deze meer vervuilen dan nieuwe auto’s. In het onderzoek geeft 75% van de respondenten met een oude auto aan dat ze overwegen hun oude auto te vervangen door een minder vervuilende auto als ze een gegarandeerde slooppremie voor hun auto krijgen.

Opel neemt met de Recycle Bonus het heft in eigen hand, daar waar de overheid - na jaren van aandringen door de Nederlandse autobranche – tot nog toe heeft gepast om een sloopregeling te introduceren.
Categorie:
Tag(s):