vrijdag, 5. oktober 2007 - 8:45

Opel GTC Concept op de Dutch Design Week

Eindhoven

Opel is een van de automerken die de komende Dutch Design Week 2007 opluisteren met een prominente designstudie. In het kader van dit evenement herbergt het Klokgebouw Strijp S in Eindhoven van 20 tot en met 28 oktober aanstaande de thematische automotive tentoonstelling Design On Wheels Show.

De Dutch Design Week (DDW) is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste designevenement van Nederland. Ook de zesde editie belooft de bezoeker weer een kijkje in de keuken te geven van de meest uiteenlopende designdisciplines. Bezoekers krijgen een goed beeld van de werkwijze van de ontwerper en zien wat er allemaal komt kijken bij de totstandkoming van een goed ontwerp.

Het onderdeel Design On Wheels Show vindt plaats in het Klokgebouw Strijp S in Eindhoven. Deze deeltentoonstelling is geheel gewijd aan nieuw automotive design, met speciale aandacht voor de synergie tussen design en technologie. Het thema van dit jaar is ‘Niche Vehicle Design’. De auto-industrie schenkt tegenwoordig meer en meer aandacht aan speciale modellen voor steeds kleinere doelgroepen, nu gedeelde platforms/architecturen en innovatieve productietechnieken dit in financieel opzicht mogelijk maken. In een wereld van voortgaande individualisering wensen autokopers steeds vaker een model op maat. Hier ligt een belangrijke uitdaging voor ontwerpers.

Ook Opel laat zich op dit vlak niet onbetuigd. Het merk bracht de afgelopen jaren al diverse succesvolle nichemodellen op de markt en pakt in Eindhoven uit met de GTC Concept die eerder dit jaar zijn wereldpremière beleefde tijdens de Autosalon van Genève. Het betreft hier een studiemodel met vergaande betekenis, omdat het model de designtaal herbergt die het Duitse merk kiest voor de toekomst. De vierwielaangedreven conceptauto staat op de nieuwe Epsilon II-architectuur die met ingang van volgend jaar als basis dient voor diverse modellen uit de stal van General Motors. De Opel GTC Concept licht alvast een tipje van de sluier op ten aanzien van de opvolger van de huidige Opel Vectra, maar bevat ook elementen die op andere toekomstige Opel-modellen te zien zullen zijn.
Categorie:
Tag(s):