maandag, 6. augustus 2007 - 13:51

Opel Insignia ondergaat hittetesten

Net als vele andere fabrikanten is ook Opel neergestreken in de snikhete Death Valley. De opvolger van de Vectra - Insignia genaamd - ondergaat daar momenteel warmtetesten. Begin 2008 zal de Opel Insignia worden gepresenteerd en het model staat eind 2008 bij de dealers.

Eind 2008 zal Opel de opvolger van de Vectra op de markt brengen. Het model gaat nagenoeg zeker Insignia heten en daarmee doet Opel afstand van de naam Vectra. Opel wil hiermee onderstrepen dat dit model een andere weg inslaat. Er zal meer nadruk komen te liggen op sportiviteit, rij-ervaring en kwaliteit. Vooral om dat laatste is het testprogramma zeer uitgebreid. Al meerdere malen wisten wij de Opel Insignia dan ook te betrappen tijdens testwerkzaamheden. In onder meer het noorden van Scandinavië, op een testterrein in Duitsland, op de Nürburgring en nu dus ook in de Verenigde Staten wordt de Insignia aan uitgebreide proeven onderworpen.

Het moge duidelijk zijn dat de opvolger van de Vectra voortborduurt op de door Opel ingezette designlijn zoals we die ook op de Astra en Antara zien. De ronde vormen moeten een balans geven tussen sportieve en krachtige lijnen. Tegelijkertijd moet de Vectra een ‘allemansvriend’ blijven. Diverse elementen uit de in Genève gepresenteerd Gran Turismo Concept Coupé zullen we in de Insignia ook terug zien.

De buitenmaten zullen fors toenemen en dat heeft positieve gevolgen voor de interieurruimte. Veel ruimte is in deze klasse een belangrijk verkoopargument en Opel maakt zich daar dan ook sterk voor. Bovendien zal de afwerking en materiaalkeuze vermoedelijk van een veel hoger niveau zijn.

Onder de kap zullen we veel bekende motoren zien. Nieuw voor de Vectra is de 200 pk sterke 2.7 liter dieselmotor. De 2.8 liter V6 uit de OPC zal ook in het nieuwe model leverbaar worden. Tevens zal Opel een vierwielaangedreven-variant van de Vectra op de markt brengen. Hiermee wil Opel de concurrentie aangaan met de 4Motion-varianten van de VW Passat. Bovendien komen er diverse varianten van de nieuwe 1.6 liter turbomotor.

De nieuwe Opel Insignia zal vermoedelijk tijdens de Autosalon van Genève (maart 2008) debuteren. Het model zal tegen het einde van dat jaar bij de dealers staan.
Categorie:
Tag(s):