donderdag, 6. september 2007 - 11:33

Open dag brandweer gemeente Aa en Hunze in Rolde

Gieten

Zaterdag 22 september wordt door de brandweer van de gemeente Aa en Hunze weer de traditionele open dag georganiseerd. Dit jaar is de organisatie in handen van de brandweerpost Rolde en de open dag zal worden gehouden om en nabij de brandweergarage aan de Grote Brink in Rolde. Er zal een grote verscheidenheid aan brandweermaterieel te zien zijn.

Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen in de wereld van de brandweer. Er zijn verschillende activiteiten, waarbij de bezoekers zelf actief kunnen zijn. Door de brandweer Rolde zal zowel 's morgens (11.00 uur) als 's middags (14.00 uur) een hulpverleningsdemonstratie worden gegeven.

Onder voorbehoud vindt er een presentatie plaats van de traumahelikopter van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) met een compleet Mobiel Medisch Team.

Geheel nieuw op onze open dag zijn verschillende demonstraties van het duikteam van de Brandweer op de grote brink te Rolde.

Deze dag zijn tevens aanwezig, de EHBO vereniging Rolde, brandwondenstichting, brandweerwinkel, preventiestand en informatiestand brandweer Aa en Hunze.

Tevens kunt u op onze open dag uw brandblusser laten controleren.

Voor de jeugd zijn er diverse spelletjes op brandweergebied, waaronder het echt spuiten met een straalpijp of waterkanon.
Provincie:
Tag(s):