zondag, 7. oktober 2007 - 12:28

Open dag Brandweer Uithoorn een succes

Uithoorn

Zaterdag hield de Brandweer van Uithoorn open dag. De brandweer kijkt terug op een supergeslaagde dag waar zo’n 1800 mensen op afkwamen. Net als in voorgaande jaren was er veel belangstelling voor de rondrit met de brandweerwagens.

Dit jaar hielp de brandweer van Aalsmeer met een extra blusvoertuig om de rijen wachtenden zo kort mogelijk te houden. Daarnaast was ook de gemeente Uithoorn voor het eerst aanwezig bij de open dag om op verschillende manieren te laten zien hoe gezorgd wordt voor de veiligheid in Uithoorn en De Kwakel. Daarbij gaat het o.a. om de privacy van individuele burgers, de zorg voor de afvoer van water en veiligheid in de wijk. Nieuw dit jaar was de speciale ‘Coolbox’.

Jong en oud konden op deze manier kennismaken met hoe het is om in een brand te lopen en te proberen de uitgang te vinden. Makkelijk was het voor velen niet omdat men binnen gestoord werd door veel rook en luid gegil en knetterend vuur. Voor geïnteresseerden was tevens de mogelijkheid om mee te doen aan een heuse wedstrijd. Deelnemers werden gekleed in een brandweerpak met ademlucht en moesten in de container binnen 90 seconden een ‘slachtoffer’ zien op te sporen en te redden. De drie snelste deelnemers, (met op nummer 1 Silvia Hofland uit Kudelstaart met 32 seconden, gevolgd door Ron Meulensteen uit Amsterdam met 39 seconden en op de derde plaats Jackie Crijns uit Amstelveen met 61 seconden, mogen een dag meelopen met de brandweer van Amsterdam.

Vanuit het publiek was er eveneens veel belangstelling voor de regio ontsmetting container die in Uithoorn een vaste plek heeft gekregen. De korpsen Aalsmeer en Uithoorn zullen vanaf volgend jaar worden ingezet bij incidenten waar bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen bij betrokken zijn.Daarnaast kon het publiek met eigen ogen zien hoe de brandweer, in samenwerking met de ambulancedienst, slachtoffers uit hun benarde positie bevrijden wanneer ze een ernstig ongeval met een auto gehad hebben. Natuurlijk was er de dierenambulance die veel te vertellen hadden over onze huisdieren en de kinderen met schmink omtoverden tot hun geliefde huisdier.

Ook de vlam in de pan trok veel bekijks net als de kinderspelletjes waar kinderen een écht spuitdiploma konden halen. Wij hopen u volgend jaar tijdens de open dag weer te mogen zien, mocht dat onverhoopt eerder het geval zijn dan weet u nu, mits geweest, waar wij met z’n allen voor staan, aldus de brandweer.
Provincie:
Tag(s):