donderdag, 16. augustus 2007 - 21:07

Open dag brandweer Zuidwolde

Zuidwolde

Zaterdag 1 september organiseert de brandweer in Zuidwolde van 10.00 tot 16.00 uur een open dag voor jong en oud. Op deze dag, die in het teken staat van hulpverlening, worden er verschillende spectaculaire demonstraties gegeven als bijvoorbeeld het blussen van een gasbrand en de berging van een vrachtauto.

Verschillende instanties als de politie, GHOR/Sigma groep, Lotus, Rode Kruis, Brandwonden Stichting, Rijkswaterstaat en het personeel van ambulance en traumahelikopter verlenen hun medewerking aan deze dag. Ook diverse bedrijven die indirect betrokken zijn bij incidentbestrijding zullen zich deze dag presenteren.

Naast demonstraties kunnen belangstellenden ook zelf ervaring opdoen met het werk van de brandweer bijvoorbeeld door een brandje te blussen, met ademlucht op te lopen en wrakken open te knippen. Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd, een luchtkussen, een speurtocht en ook mogen zij met een brandweerwagen meerijden.

Iedereen is van harte welkom op de open dag op en rond het terrein van de brandweerkazerne aan de Industrieweg 34 in Zuidwolde.

Omdat dit evenement samenvalt met de Super-zeskamp in het kader van de Feestweek Zuidwolde, zal er tussen de locaties aan de Industrieweg en het Kerkplein een pendeldienst onderhouden worden met een treintje.
Provincie:
Tag(s):