dinsdag, 13. november 2007 - 12:40

Open dag kinder- en jeugdkliniek `De Swing`

Leeuwarden

Wat betekent het als het niet goed gaat met een kind of jongere? Als ze bijvoorbeeld boos, druk of verdrietig zijn? Hoe ga je er als gezin mee om en hoe kun je problemen herkennen? Om antwoord op deze en andere vragen te geven houdt GGZ Friesland Jeugd zaterdag 24 november een open dag in jeugd- en kinderkliniek ‘De Swing’ in Leeuwarden. De dag staat in het teken van de Week van de Jeugdzorg.

In Nederland krijgen ongeveer 1 op de 40 jongeren tot 18 jaar met jeugdzorg te maken. Jongeren in een moeilijke fase in hun leven die dankzij de hulpverlening weer kansen krijgen op een goede toekomst.

GGZ Friesland Jeugd helpt jongeren die psychische of psychiatrische problemen hebben. Het kan hierbij gaan om bijvoorbeeld angststoornissen, ADHD of autisme. GGZ Jeugd heeft vier vestigingen in Friesland: Leeuwarden, Heerenveen, Sneek en Drachten. In Leeuwarden is naast poliklinische hulp ook opname mogelijk in een kliniek.

GGZ Friesland laat op de open dag zien wat er allemaal gebeurt achter de deuren van de kinder- en jeugdkliniek De Swing in Leeuwarden. Naast een informatiemarkt worden er rondleidingen, workshops en lezingen gegeven. Onderwerpen zoals het reilen en zeilen in de kliniek, therapievormen en psychodiagnostisch onderzoek komen hierbij aan bod.

De Week van de Jeugdzorg 2007 wordt gehouden van 17 t/m 24 november. Een week lang zijn er allerlei activiteiten in alle provincies. Centraal staat het verhaal van de jeugdzorg, het verhaal van de kinderen die te maken hebben met jeugdzorg en hun hulpverleners.

Wanneer: zaterdag 24 november van 09.30 tot 12.30
Waar: De Swing, Swingmastate 1 in Leeuwarden
Voor wie: familie, professionals en andere belangstellenden
Provincie:
Tag(s):