donderdag, 6. september 2007 - 8:48

Open Monumentendag Delft

Delft

De Open Monumentendag wordt op 8 en 9 september voor de 21-ste keer georganiseerd in Delft. Dit jaar staat in het teken van Moderne Monumenten en richt zich daarmee met name op de monumenten van de twintigste eeuw.

Tweederde van Delft dateert uit de zogenoemde wederopbouwperiode van 1945 tot 1970. Omdat de monumenten nogal uit elkaar liggen, zijn er twee speciale fietstochten uitgezet. De een door de wijken Delfgauwse Weye, de Bomenwijk en Indische Buurt en de andere door de TU-wijk. Er is voor ieder wat wils, een wandeling door het Agnetapark, een restauratiemarkt in de Van der Mandelezaal terecht en voor de kinderen is er een fotospeurtocht op de Markt.

Naast dit alles worden er 47 monumenten in Delft opengesteld voor het publiek. Nieuwkomers dit jaar zijn de Pastoor van Arskerk, hotel de Plataan, de aula en de bibliotheek van de TU, de kapel van het Stanislas College, het Bacinol gebouw, de Onze Lieve Vrouwe Kerk, Rietveld 118 (Vergadering van Gelovigen) en de schoolgebouwen Koningsplein 83 en Raam 20.

De Stichting Taptoe Delft geeft op zaterdag van 12.30 tot14.00 uur een wervelende show op de Markt, waaraan zes korpsen meedoen. Tussentijds trekken de korpsen de binnenstad en een aantal andere wijken in.

In het Stadhuis is het gehele weekend een stand van het comité Open Monumentendag te vinden. Belangstellenden kunnen daar ook een bezoek brengen aan de martelkamer ’t Steen.

Dit jaar verschijnt er een nieuw en kleurrijk programmaboekje. Dit boekje is gratis te verkrijgen bij de stand van het comité in het Stadhuis, het Toeristen Informatiepunt (TIP) aan de Hippolytusbuurt 4 en bij de deelnemende monumenten.
Provincie:
Tag(s):