zondag, 23. september 2007 - 16:02

Opengraven persleiding verloopt voorspoedig

Het opengraven van de persleiding verloopt voorspoedig. Verwacht wordt dat de aannemer woensdag de hele zaak bloot heeft gelegd.Maandag zal de buis al zover bloot liggen dat medewerkers van Zeeuwse Eilanden een redelijke indruk kunnen krijgen van de schade.

Er is goede hoop dat het waterschap met een snelle noodreparatie het afvalwater weer richting Willem Annapolder kunnen sluizen.

Er wordt nog steeds 24 uur per dag doorgewerkt op de plek des onheils net ten noorden van 's-Gravenpolder (nabij de kruising van de Nieuwe Vierwegen en de Zaaidijk).

Inmiddels is een goed alternatief achterhanden als de reparatie langer gaat duren. Er is een baggerzuiger beschikbaar. Die baggerzuiger kan door de watergang over een afstand van drie kilometer het rioolwater naar de waterzuivering vervoeren vanaf de plek waar de leiding kapot is gegaan. Daarvoor wordt dan een buis in de watergang gelegd.

Of het nodig is om de baggerzuiger in te zetten, wordt morgen besloten als ze iets meer zicht hebben op wat nodig is om te repareren en hoeveel tijd dat dan zal gaan kosten. Omdat er niet te veel regen wordt verwacht tot vrijdag hebben we nog even tijd om aan te kijken wat de beste oplossing is. De inzet van de baggerzuiger kan binnen 48 uur gerealiseerd worden.

Op dit moment rijden er vijftien tankwagens die het rioolwater van Goes en omgeving afvoeren. Die tankwagens kunnen het werk makkelijk aan en blijven rijden zolang het nodig is. Ook met enige regenval zullen de tankwagens het werk goed aankunnen. Er is dan ook nog bergingscapaciteit beschikbaar in het riool om regenwater op te vangen.
Provincie:
Tag(s):