woensdag, 31. oktober 2007 - 20:06

Opening buitenspeelplaats Kloosterveen

Assen

Aan de rand van Kloosterveen bij Assen ligt een groen ‘eiland’. De afgelopen twee weken is hier een buitenspeelplaats gerealiseerd voor kinderen waar mee Staatsbosbeheer kinderen de mogelijkheid wil bieden om buiten te spelen in hun ‘eigen’ achtertuin.

Kunstenaar Arie Fonk heeft aan de wieg gestaan van het ontwerp van de speelplaats en is nauw betrokken geweest bij de realisatie daarvan. Vrijdagmiddag wordt de buitenspeelplaats spannend geopend. Kinderen van de basisscholen Kloostertuin en Kloosterveen zijn hiervoor uitgenodigd.

Alhoewel het project nog niet helemaal gereed is, wordt de speelplaats al wel geopend. Voor kinderen die niet bang zijn voor vieze handen en natte voeten valt er veel te spelen en te beleven.

De gemeente heeft aangedrongen op een snelle opening van de speelplaats vanwege het tijdelijk verdwijnen van het speeleiland bij de basisscholen Kloostertuin en Kloosterveen. Vorige maand nog hebben kinderen van deze scholen bij wethouder Langius gepleit voor meer speelvoorzieningen in de wijk.

Het natuurbaken waardoor vanaf grote afstand de locatie van de speelplaats zichtbaar is, wordt later geplaatst.
Provincie:
Tag(s):