dinsdag, 9. oktober 2007 - 12:42

Opening Cruijff Court Almere Buiten

Almere

Woensdag 10 oktober wordt op het Willem Weverplein, in de Molenbuurt, het Cruijff Court Almere Buiten Veld feestelijk geopend. Om 14.00 uur zal wethouder Smeeman samen met profvoetballer en oud-leerling van OSG Echnaton Hedwiges Maduro het veldje openen. Hiermee is Almere in korte tijd weer een openbare sportvoorziening rijker. Dit meldt de gemeente Almere op haar site.
In de omgeving van de Cruijff Court zijn weinig kinderen lid van een sportclub (vaak door geldgebrek). Mede hierdoor missen deze kinderen de gezonde effecten van het georganiseeerd sporten:leren winnen en verliezen, deel uitmaken van een team, een zinvolle besteding van vrije tijd, een goede conditie en minder kans op overgewicht.

De rest van de middag zullen er voetbaltournooitjes, raps, dansoptredens en andere feestelijke activiteiten op en rond het veld te beleven zijn. Iedereen is
welkom om mee te doen.
Het huidige basketvalveld wordt omgevormd naar een kunstgras voetbalveld, een zogenaamd Cruijff Court. Doel van de Cruijffcourt is om meer ruimte te bieden voor jongerenactiviteiten in Almere-Buiten en de georganiseerde sport te stimuleren. Diverse partijen in Almere-Buiten, maar ook FC Omniworld, zullen georganiseerde activiteiten aanbieden op het veld.
De ervaring van jongerencentrum Place2B en Almere Buiten Sport is dat kinderen, dankzij laagdrempelige sportvoorzieningen, talenten kunnen ontwikkelen waar zij anders de kans niet voor krijgen, vanwege bijvoorbeeld culturele of financiële beperkingen. Stichting Cruijff Courts KNVB Velden, Welzijnsstichting De Schoor, gemeente Almere, Talent In Opleidng en de diverse sportclubs van Almere Buiten hopen met deze Cruijff Court meer ruimte te bieden voor jongeren activiteiten en sport te stimuleren.
Het activiteitenschema zal onder leiding van Talent In Opleiding beheerd worden. Vanuit Place2B zal ook toezicht en begeleiding verzorgd worden. Op de momenten dat er geen georganiseerde activiteiten op het veld zijn, is de toegang vrij op de Cruijff Court, mits men zich aan de spelregels houdt. De activiteiten op de Cruijff Court kunt u vinden op de website van Almere Buiten Sport www.almerebuitensport.nl
Provincie:
Tag(s):