dinsdag, 4. september 2007 - 20:16

Opening Culturele seizoen door heel Drenthe

Assen

Op zaterdag 15 september opent het Drentse culturele seizoen met de eerste editie van de culturele Uitdag Drenthe. In alle Drentse gemeenten zijn uiteenlopende culturele activiteiten te zien en te beleven. Bezoekers kunnen hun hart ophalen aan klassieke en popmuziek, theater, poëzie en literatuur, beeldende kunst.

Op de Uitdag willen de organisatoren van de Drentse Uitdag inwoners kennis laten maken met het culturele aanbod in hun directe omgeving. Uitdag Drenthe is een initiatief van de provincie en de twaalf Drentse gemeenten.

De dag wordt met een poëtische omlijsting door stadsdichter Erik Harteveld geopend in de Gouverneurstuin in Assen. Harteveld zal ook acte de présence geven in de gemeente Noordenveld, Tynaarlo en Aa en Hunze. De gemeenten Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn en Midden-Drenthe (Zuidoost Drenthe) krijgen bezoek van zangeres Christel Peters uit Emmen. Hoogeveen, Meppel, De Wolden en Westerveld krijgen een cultureel bezoek van zangeres Margaretha Kleine uit Schoonebeek.

De Drentse Culturele Uitdag wordt spetterend afgesloten in de nieuwe culturele gemeente van Drenthe, Hoogeveen, met optredens van Christel Peters, Margaretha Kleine, Erik Harteveld en een fantastische acrobatische act van Duo Savar en de enthousiaste slagwerkers Mata Cabra. Tijdens dit spektakel zal tevens het Drents Uitburo worden gelanceerd. Het Drents Uitburo heeft als doel om de culturele informatie in Drenthe te verzamelen en te distribueren aan de inwoners van Drenthe en de toeristen om het bezoek aan en de interesse voor cultuur in Drenthe te bevorderen.

Bezoekers van de Drentse Uitdag kunnen die dag gratis met het openbaar vervoer naar de activiteiten. Een uitgebreid programma van de culturele Uitdag en informatie over gratis vervoer Drenthe is te vinden op www.dasnoudrenthe.nl en in de Drentse uitkrant die te vinden is bij alle Drentse bibliotheken en gemeentehuizen.
Provincie:
Tag(s):