woensdag, 27. juni 2007 - 8:27

Opening Nijmeegs stadsstrand 30 juni

Nijmegen

Vanaf zaterdag 30 juni heeft Nijmegen tweeënhalve maand lang een stadsstrand. Wethouder Jan van der Meer verricht dan om 20.45 uur de officiële opening aan het begin van het theaterfestival CitadelArte. Het stadsstrand fungeert tot en met 15 september als een unieke rust- en recreatieplaats aan de rivier met uitzicht op de skyline van de stad en biedt vier kleinschalige evenementen.

Het stadsstrand wordt net als in 2005 ingericht op de Lentse oever van de Waal en sluit in haar programmering aan bij het thema van Gezonde Stad Nijmegen ’07. Op het stadsstrand kunnen bezoekers de gehele periode genieten van rust, strand, water, natuur en het uitzicht. Op mooie dagen is er een mobiel verkooppunt voor ijsjes en limonade en staan er strandstoelen en parasols. Overdag is er vanaf 12 uur toezicht. Het strand en het aanwezige toilet worden meerdere malen per week schoongemaakt.

Naast CitadelArte op 30 juni en 1 juli worden nog drie kleinschalige evenementen georganiseerd: een festival tijdens de Vierdaagsefeesten in juli, een speeldag voor het hele gezin en de Lentse Oeverspelen in september.

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli heeft CitadelArte tussen 19.00 en 22.00 uur een theatraal-muzikaal programma op het stadsstrand met spektakeltheater, voorstellingen met dans en muziek, hapjes en drankjes. Op zaterdagavond staan optredens van André Manuel, Sven Ratzke, Ellen ten Damme en de Konrad Koselleck Big Band, Walking Faces en Compagnie Doedel op het programma. Het programma op zondag 1 juli staat vooral in het teken van dans en locatietheater met Beatrice van der Poel, Vloeistof, Walking Faces, Publex, Different Trains en Fullstop Acrobatic Theatre.

Kaarten zijn te koop aan de kassa's op de Waalkade en de Snelbinder: per avond € 12,50 of passe-partout € 20. Dit is inclusief de overtocht met het pontje vanaf de steiger tegenover het casino aan de Waalkade.

CitadelArte wordt georganiseerd door De Affaire i.s.m. Gezonde Stad
Nijmegen '07 (gemeente Nijmegen).
Provincie:
Tag(s):