dinsdag, 4. december 2007 - 17:15

Openingshandeling wijkvernieuwing Wildervank

Wildervank

Op donderdag 6 december aanstaande zal om 16.00 uur de officiële starthandeling plaatsvinden voor de nieuwbouw in het kader van de wijkvernieuwing in Wildervank. Toekomstige bewoners zullen de starthandeling verrichten door een speciaal hiervoor geplaatst hek te openen.

Aansluitend zullen de straatnamen worden onthuld van twee nieuwe straten. De straten krijgen de naam van twee verdienstelijke bestuurders van de voormalige gemeente Wildervank. Een wens van de bewoners van Wildervank gaat hiermee in vervulling.

In Wildervank worden twee buurten geherstructureerd in opdracht van de Acantus Groep en de gemeente Veendam. Het gaat om omgeving Nolensstraat/ Groen van Prinstererlaan en omgeving Vijverlaan. Voor beide buurten is een gevarieerd nieuwbouwprogramma vastgesteld, uiteenlopend van levensloopbestendige sociale huurwoningen tot vrijstaande vrije sectorwoningen.

De openbare ruimte van beide buurten wordt compleet opnieuw ingericht. In de omgeving van de Nolensstraat/Groen van Prinstererlaan is dit jaar gestart met de bouw van in totaal 59 woningen: 30 koopwoningen, 14 huurwoningen en 15 huurapparte¬menten. De 14 huurwoningen zijn onlangs opgeleverd. In de omgeving Vijverlaan gaat het om nieuwe huurwoningen en –appartementen, aan de oostkant van Wildervank, waar 12 bouwkavels zijn uitge¬geven en er nog twee beschikbaar zijn.
Provincie:
Tag(s):