vrijdag, 3. augustus 2007 - 16:01

Oplichter ontmaskerd na snel rijgedrag

Maasbree

Een internetoplichter is door de mand gevallen, nadat politieagenten de man volgden voor zijn rijgedrag op de A67. De man, een 25-jarige inwoner van Horst, werd 25 juli aangehouden, zo maakte de politie vrijdag bekend.

Ter hoogte van Maasbree werd de man gezien door een videosurveillanceteam toen hij met hoge snelheid voorbij kwam op de A67 en hierbij drie auto’s rechts inhaalde. Toen zijn kenteken werd nagetrokken bleek dat het om een gestolen kentekenplaat ging. De verdachte werd bij een tankstation aangehouden en overgebracht naar het bureau, evenals het voertuig.

Op het bureau bleek dat de personenwagen als gestolen stond gesignaleerd op 5 juli in Duitsland en dat ook de kentekenplaten ontvreemd waren in Blerick. Tevens werd er een vuurwapen in het voertuig aangetroffen. Op de achterbank van de auto lag een leren jas met hierin een identiteitskaart, eveneens afkomstig van diefstal.

Verder onderzoek wees uit dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard en dat de man zich in de periode 2006-2007 in totaal tientallen keren schuldig heeft gemaakt aan oplichting. Met name aan oplichting via internet en tanken zonder te betalen. De verdachte zit op dit moment nog in bewaring en moet vermoedelijk in september voor de rechter verschijnen.
Provincie:
Tag(s):