donderdag, 16. augustus 2007 - 15:26

Oplossingspercentage Bureau Brabant 35%

Eindhoven

Opnieuw heeft het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant een meer dan uitstekend oplossingspercentage bereikt. In het eerste half jaar van 2007 werd ruim 35% van de aangemelde onderwerpen opgelost. Naar verwacht zal dit percentage nog stijgen omdat diverse zaken nog in onderzoek zijn.

In de periode van de eerste zes maanden van 2007 waren er twintig uitzendingen waarin 77 onderwerpen werden behandeld. In iedere uitzending was een reconstructie van een ernstig delict te zien en kwamen enkele kleinere onderwerpen aan de orde. Er werden drie 'Extra Politieberichten' uitgezonden. Mede dankzij Bureau Brabant werd een van deze spoedonderwerpen opgelost.

Ook in 2007 werkte Bureau Brabant een aantal keren samen met de landelijke evenknie Opsporing Verzocht. In totaal acht keer werd gezamenlijk een reconstructie gedraaid. Ook was er diverse keren samenwerking met andere regionale opsporingsprogramma’s zoals het Limburgse ‘de Gouden Tip’en ‘Ter Plaatse’ in Amsterdam.
Bureau Brabant besteedde vier keer aandacht aan een service-item: onder meer aan het politie biketeam en de slachtoffer Infodesk.
Provincie:
Tag(s):