vrijdag, 19. oktober 2007 - 9:22

Opnieuw auto in vlammen op in Amsterdam

Amsterdam

Voor de vierde opeenvolgende nacht is in Amsterdam Slotervaart een auto in brand gestoken. Van de dader(s) ontbreekt ieder spoor. Sinds de dood van Bilal B., die afgelopen zondag door een agente werd doodgeschoten nadat hij in het bureau in Slotervaart twee agenten had neergestoken, is het onrustig in Slotervaart.

Gisterennacht werden nog acht jongeren aangehouden. Vijf van hen zijn inmiddels weer op vrije voeten. Commissaris Hans Schönfeld pleit voor zwaardere straffen om de overlast en het plegen van delicten in de wijk Slotervaart terug te dringen. In het AD vraagt hij rechters om hun hogere straffen op te leggen. "Als wij jongeren oppakken en ze staan na een paar dagen weer buiten, dan wordt het heel moeilijk deze groep aan te pakken", aldus Schönfeld.

Veel van deze jongeren zijn bij de politie bekend. Het gaat om een groep van ongeveer 35 jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar die al vaker zijn opgepakt voor diverse misdrijven. Volgens de commissaris moeten rechters het verleden van de jongens zwaarder laten meetellen bij een nieuwe zaak.

De drie mannen die woensdagavond zijn aangehouden in Slotervaart in Amsterdam met een jerrycan in hun auto, zijn door Officier van Justitie vrijdagmiddag heengezonden. Dit maakt het OM bekend. Er is onvoldoende bewijs voor de verdenking dat zij van plan waren brand te stichten.
Provincie:
Tag(s):