woensdag, 22. augustus 2007 - 21:53

Opnieuw doorzoeking huis crimineel

Oss

De Bovenregionale Recherche Zuid Nederland heeft maandag 20 augustus een tweede doorzoeking verricht bij een woning in Oss. De aanleiding voor deze tweede doorzoeking was een tip die de BRZN ontving over één van de hoofdverdachten die vastzit in afwachting van zijn proces.

Deze 48-jarige man uit Oss wordt samen met zijn 46-jarige vrouw verdacht van het op grote schaal plegen van woninginbraken en ladingdiefstallen. Tevens vermoedt de BRZN dat de man samen met vier andere hoofdverdachten de kern vormt van een georganiseerd crimineel netwerk.

Bij de zoekactie trof de BRZN drie voorwerpen aan die leken op een vuurwapen, waarvan nader onderzoek de echtheid moet aantonen. Deze voorwerpen zijn in ieder geval geschikt om iemand te bedreigen. Tevens werd een antiek wapen aangetroffen dat vermoedelijk niet goed onklaar is gemaakt. Tot slot werd er een groot geldbedrag gevonden in combinatie met een behoorlijke hoeveelheid sieraden. De waarde van de sieraden is nog onbekend. De BRZN heeft de goederen en het geldbedrag in beslag genomen.

Op 21 mei van dit jaar heeft de BRZN de woningen van de vijf hoofdverdachten al doorzocht. Destijds is een grote hoeveelheid goederen in beslag genomen, waarvan wordt vermoed dat deze van diefstal afkomstig is. De waarde van deze goederen bedraagt enkele miljoenen. Het onderzoek naar de goederen loopt nog. In dit onderzoek zijn in totaal 30 verdachten aangehouden.
Provincie:
Tag(s):