dinsdag, 14. augustus 2007 - 17:58

Opnieuw gestolen boten in Loosdrecht

Loosdrecht

Maandagnacht heeft de politie rond 04.36 uur een busje staande gehouden met daarin drie boten. Deze bleken gestolen te zijn. Het onderzoek naar deze en eerdere botendiefstallen loopt nog.

De politie kreeg de melding van een getuige die in de nacht van maandag 13 augustus rond 04.36 uur een aantal personen uit een bestelbusje komen bij het Vuntusstrand in Loosdrecht en met een bootje het water op gaan. De getuige vond dit gezien het tijdstip wat vreemd en alarmeerde de politie.

De politie trof de bus rond half vijf in de ochtend op de Vreelandseweg en dwong de bestuurder te stoppen. In de bus troffen agenten drie boten, waarvan een met buitenboordmotor. In een van de boten werden nog eens vier buitenboordmotoren aangetroffen.

De drie mannen, een 19-jarige inwoner van ’s Graveland, een 19-jarige man uit Kortenhoef en een 23-jarige Naarder, zijn hierop aangehouden. De mannen zijn overgebracht naar het bureau. Een onderzoek is ingesteld. Hierbij wordt ook gekeken of de mannen te maken hebben met eerder botendiefstallen in het plassengebied
Provincie:
Tag(s):