zondag, 26. augustus 2007 - 19:21

Opnieuw geweld tegen homo's

Amsterdam

Het afgelopen weekend hebben zich twee incidenten voorgedaan waarbij homo’s beledigd en bedreigd zijn. In totaal zijn vier verdachten aangehouden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond half drie werden drie homo’s op de Singel plotseling aangesproken door een man en een vrouw. Zij uitten beledigingen en gedroegen zich zeer agressief. Er ontstond een oploop en de drie homo’s konden rennend de agressieve groep ontvluchten. Een van de slachtoffers had inmiddels de politie in kennis gesteld en in de Kalverstraat konden de twee verdachten, een 19- jarige man en een 20-jarige vrouw worden aangehouden.

Zondagmorgen rond kwart voor zes werden drie homoseksuele mannen in de Regulierdwarsstraat aangesproken door twee mannen in een auto. Deze begonnen zonder enige aanleiding de homo’s uit te schelden en uitten daarbij ook bedreigingen. Toen de drie homo’s in hun auto wilden wegrijden, werden zij door de twee achtervolgd.

De situatie was zo bedreigend dat een van de drie mannen niet meer uit de auto durfde te stappen en de politie belde. Kort hierna werd de auto met de twee verdachten op de Nieuwe Leeuwarderweg aan de kant gezet. Beide mannen (24 en 19 jaar) zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Rechercheurs van het Wijkteam Prinsengracht hebben beide zaken in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):