zondag, 7. oktober 2007 - 17:36

Opnieuw onrust in Utrechtse probleemwijk na schietpartij

Utrecht

Op de hoek van de Zwanenvechtlaan en de Prinses Irenelaan zijn zaterdagavond 6 oktober schoten gelost. Niemand werd geraakt. Omstreeks 18.25 uur kreeg de politie een melding dat ter hoogte van winkelcentrum Rokade zou zijn geschoten. De politie ging er met meerdere eenheden op af. Agenten zetten de plek af en forensische rechercheurs stelden sporen veilig. Er werden sporen aangetroffen die duidelijk maakten dat er inderdaad was geschoten.

Getuigen werden meegenomen naar het politiebureau. Een betrokkene, een 46-jarige Utrechter, meldde zich later zelf. Hij zei te zijn beschoten. De daders en slachtoffer zouden bekenden zijn. Aanleiding was een conflict tussen twee groepen. De verdachten wisten te ontkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Het onderzoek ter plaatse door de politie trok veel bekijks. Sommige omstanders bleven zich er – ondanks waarschuwingen – mee bemoeien. De politie moest de nodige moeite doen om de openbare orde te handhaven. De agenten voelden zich door de gespannen situatie genoodzaakt om in linie te gaan staan met getrokken wapenstok. Daarbij werden ook enkele tikken met de wapenstok uitgedeeld. Drie personen werden aangehouden voor verstoring van de openbare orde.
Provincie:
Tag(s):