dinsdag, 14. augustus 2007 - 21:11

Oppas gaat er met pinpas vandoor

Kerkdriel

Dinsdagochtend is een 18-jarige vrouw aangehouden voor het stelen en gebruik maken van een pinpas.De 18-jarige vrouw had in het weekend opgepast bij een gezin in Kerkdriel. De 11-jarige dochter uit het Kerkdrielse gezin mocht van haar moeder geld pinnen om zo naar een feestje samen met de oppas te gaan. De oppas verrichte voor haar deze handeling.

De 11-jarige dochter legde de pinpas eenmaal thuisgekomen terug waarna de oppas deze op haar weg naar buiten meenam. Die nacht, de nacht van zaterdag op zondag, heeft de 18-jarige vrouw bij verschillende tankstations en een bank in de omgeving geld opgenomen en goederen gekocht met de ontvreemde bankpas.

In totaal werd er voor bijna 500 euro opgenomen. De 18-jarige vrouw werd door haar 39-jarige vader uit Kerkdriel rondgereden langs de diverse gelegenheden. Zij betaalde hem in geld en sigaretten voor het chauffeuren.

De 45-jarige eigenaresse van de bankpas miste haar bankpas pas een dag later, afgelopen zondag. Hierop is de vrouw verhaal gaan halen bij de oppas, die in eerste instantie alles ontkende. De vrouw confronteerde haar waarna de oppas zich versprak en door de mand viel.

Uiteindelijk heeft de politie vanochtend de 18-jarige oppas en haar vader als medeverdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Zaltbommel.
Provincie:
Tag(s):